Must happs voor op de Mac

Na lang gespaard te hebben, te hebben gewikt en gewogen heb je besloten een Mac aan te schaffen, met oog op de toekomst en met oog op alle mogelijkheden uiteraard de beste keuze. Nu investeren en de komende jaren profijt. Wanneer je echter in het bezit bent van een Mac wil je hem ook optimaal gebruiken. Welke programma’s heb je daar eigenlijk voor nodig?

Hieronder de belangrijkste programma’s die je op je Mac moet hebben!

 • Mozilla Firefox
  Safari, de browser van de Mac kan soms wel eens wat problemen opleveren, bijvoorbeeld met het openen van enkele sites en dergelijke. Vaak krijg je de sites in Mozilla Firefox wel geopend, altijd slim om te installeren, dan heb je het achter de hand voor wanneer het eens nodig is.
 • Flip4Mac
  Het is weliswaar een Microsoft programma, maar toch is het aan te raden dit te installeren. Deze plugin maakt het voor jou mogelijk om filmpjes zowel op internet als lokaal via QuickTime af te spelen. Bestanden zoals .wmv .wma .avi en dergelijke.
 • Perion
  Deze plugin zorgt er samen met Flip4Mac voor dat er nog meer filmmogelijkheden en programma’s geopend en afgespeeld kunnen worden via de QuickTime player.
 •  VLC Video Player
  QuickTime speelt veel filmprogramma en filmbestand af, maar toch blijven er enkele bestanden die niet geopend kunnen worden. VLC Video Player speelt daarentegen zonder moeite alle bestanden, programma’s en vormen af. Altijd makkelijk dus, laat maar komen die films!
 • Stuffit Expander
  Dit programma zorgt ervoor dat je bestanden kunt uitpakken die ingepakt zijn. Ingepakte bestanden? Ingepakte bestanden zijn bestanden die door andere personen gezipt zijn, dit wordt gedaan wanneer de bestandsgrootte verkleind moet worden bijvoorbeeld. Wanneer iets ingepakt is kan het sneller en eenvoudiger verzonden worden. En met dit programma is het geen probleem alles uit te pakken, het is een fluitje van een cent.
 • Dropbox
  Dropbox is het programma waarmee je een tijdelijke online opslag hebt. Nadat je een account aangemaakt hebt krijg je 6 GB aan ruimte om bestanden op te slaan. Het is hiermee mogelijk om je bestanden vanaf welke computer en waar ook ter wereld, te bekijken, aan te passen en om ermee te werken.
 • Skype
  Het programma waar tegenwoordig niemand haast meer zonder kan. Zeker tegenwoordig waar veel mensen reizen, in het buitenland wonen of werken is Skype de oplossing. Je kunt hier immers gratis mee bellen naar mensen van over de hele wereld. Daarnaast kun je ook beeldbellen naar de iPhone4 bijvoorbeeld!