De kracht achter de Mac

Apple, een van de meest, misschien wel het meest populaire merk van deze tijd. Veel mensen willen niets anders dan alles van Apple, een iPhone, MacBook, iPad, iPod en ga zo maar door. Waardoor komt het dat men zo verliefd is geworden op dit merk? Wat zit er achter dit merk?

We doelen hiermee niet op Steve Jobs en ook niet op alle andere knappe koppen die er werken, maar op de software van Apple, namelijk OS X. Deze software zit gebouwd in elke Mac, het is de ruggengraat van de Mac en wordt dan ook gemaakt door het bedrijf dat ook de Mac zelf maakt.

Daar zit dan ook meteen de kracht, doordat zowel de Mac als de software door dezelfde fabrikant gemaakt worden zijn deze systemen compleet geïntegreerd. Alles sluit perfect op elkaar aan en werkt uitstekend samen. OS X is niet het enige dat de ruggengraat vormt, dit vormt de software namelijk samen met de processor. Samen zorgen zij voor optimale prestaties.

Power Nap biedt op de Mac de mogelijkheid om in slaapstand gezet te worden, maar zorgt er daarnaast voor dat alles, het hele systeem, up-to-date blijft. Hier wordt dan weer voor gezorgd door de hardware van de Mac. De Mac is uitgerust met diverse sensoren die ervoor zorgen dat de batterij zo lang mogelijk meegaat. Onder andere daarom staat de Mac natuurlijk bekend. Dit wordt echter gedaan doordat het scherm gedimd wordt wanneer er weinig omgevingslicht is. Slim, heel slim bedacht, uitgewerkt en ontworpen, maar ja.. het is Apple he!

Apple heeft slim veel producten en software bedacht en ontworpen waardoor in eerste instantie niet zomaar alle hulpmiddeltjes van andere laptops bij hun gebruikt kunnen worden. Zoals Crtl C kopiëren betekent en Crtl V plakken bij andere laptops, werkt dit bij Apple niet. Een beetje exclusiviteit moet natuurlijk geborgen worden.

Echter heeft men er bij de Mac voor gezorgd dat de gebruikers toch zelf kunnen kiezen wat ze gebruiken. Zo kun je ook in een Windows-netwerk, werken met je Mac. Bestanden, foto’s, werkstukken en dergelijke kunnen met OS X vanaf een Windows computer overgezet worden naar je Mac. Zelfs Windows installeren op je Mac is mogelijk, hiermee kunnen ze iedereen tegemoet komen.

Ondanks dat er veel andere goede merken zijn wat computers betreft.. er was maar één Steve Jobs, er is maar één OS X en is er maar één merk zo uniek en dat is Apple.