Krijgt de iPhone 6 een groter scherm van safier?

all-apple-iphones

Er doen volop geruchten de ronde over de specificaties van de nieuwe iPhone 6. De site Techradar verwacht de nieuwste mobiele telefoon van Apple in september 2014. Net als eerdere modellen zou de iPhone 6 wel eens op het WWDC-event gepresenteerd kunnen worden. Eerder, al in juni 2014, behoort ook tot de mogelijkheden. De iPhone 6 zal waarschijnlijk dunner zijn dan de 7,6 mm die de 5S meet. Aannemelijk is dat het nieuwe toestel van hoogwaardig metaal (liquid metal) gemaakt zal worden. Dit brengt een hogere aanschafprijs met zich mee. De resolutie zou weleens 1080p Full HD kunnen zijn.

Saffier

De levensduur van de batterij wordt langer door een kwalitatief betere processor (A7 of A8). Waarschijnlijk zal de iPhone 6 een camera bevatten met 13 megapixels en verbeterde flits. Techradar, en Nutech denken allebei dat de iPhone 6 een saffieren scherm zal bevatten. Dit glas is duurzamer en krasbestendiger. In de huidige modellen zijn de thuisknop en de cameralens immers al van saffier gemaakt. Volgens Techradar kan Apple bovendien oogregistratie technologie niet langer negeren.

Twijfelachtige geruchten

Tot zover de hardnekkige geruchten, waarbij de kans redelijk aanwezig is dat ze bewaarheid zullen worden. Techradar verwacht echter niet dat de iPhone 6 in twee grotere modellen zal worden uitgebracht. De iPhone 5 is 4 inch groot. De geruchten dat de afmetingen van de iPhone 6 maar liefst 4,7 en 5,7 inch zullen zijn, doet Techradar af als twijfelachtig. Dit weerspreekt overigens Nutech. Deze site baseert zich daarbij op de gezaghebbende The Wallstreet Journal. De magical morphing technologie, waarmee de camera en de sensors verborgen kunnen worden, komt er volgens Techradar nog niet. Het gebogen beeldscherm haalt het waarschijnlijk evenmin. Datzelfde geldt voor 3D.

Laat wat van je horen

*