Nieuwe iPad wordt vandaag aangekondigd

lots-to-cover-ipadApple verstuurde alweer een tijdje geleden uitnodigingen voor een groot evenement dat vandaag zal plaatsvinden. Wat vrij duidelijk is, is dat de iPad 5 en iPad mini 2 vandaag het daglicht zullen zien en voor het eerst officieel aan de pers zullen worden getoond. Wat is er vooraf al uitgelekt?

De iPad 5

Apple heeft zoals altijd de geruchtenmolen vrij goed onder controle en erg veel informatie is er niet uitgelekt. Wat wel vrijwel zeker is, is dat de iPad 5 dunner en lichter zal zijn dan zijn voorganger en dat er gebruik zal worden gemaakt van de nieuwe 64-bits A7-processor. Dit houdt in dat de nieuwe iPad nog sneller is en nog beter voor het spelen van games. Verder wordt er ook verwacht dat de nieuwe iPad in verschillende kleuren leverbaar is en voorzien zal zijn van een vingerafdrukscanner voor het ontgrendelen van de iPad.

De iPad mini 2

design_heroDaarnaast zal ook de iPad mini waarschijnlijk een update krijgen. De iPad mini 2 zal over wat minder goede specificaties beschikken dan de iPad 5, maar er zullen wel de nodige verbeteringen zijn gemaakt ten opzichte van de eerste versie van de iPad mini. De voornaamste veranderingen zullen waarschijnlijk een hogere resolutie en een krachtigere processor zijn. Daarnaast zal het design waarschijnlijk worden afgestemd op het design van de iPad 5 en zal ook de iPad mini 2 in verschillende kleuren beschikbaar zijn.

Update: Bekijk hier de keynote inclusief de aankondiging van de nieuwe iPad Air.

Laat wat van je horen

*