Sim City eindelijk ook te spelen op Mac

simcity2013Het oude Sim City is vandaag de dag nog steeds een favoriet voor vele gamers en geef ze eens ongelijk, er gaat niets boven het bouwen van je eigen stad. Het is dan ook leuk dat het sinds deze maand eindelijk ook op de Mac mogelijk is om de nieuwste versie van Sim City te spelen.

Sim City

Sim City is een echte klassieker in de gaming-geschiedenis, het eerste deel kwam uit in 1992 en het was de basis van het huidige spel. De bedoeling was om een bloeiende stad te bouwen met een goede economie en voldoende stroom, wegen en ontspanning voor alle inwoners. Een vrij lastige klus omdat bijvoorbeeld kolencentrales erg vervuilend zijn, terwijl kerncentrales een meltdown kunnen krijgen. Daarnaast kunnen er files ontstaan en kan een natuurramp een stad in no-time vernietigen.

Verbeteringen

Er zijn sinds de eerste versie uiteraard vele verbeteringen doorgevoerd. Zo is het gedrag van de mensen in de stad vandaag de dag wat realistischer en heeft de speler meer opties om de stad naar wens te managen. Zo kunnen er meerdere soorten wegen worden gebouwd, is het mogelijk de stad te specialiseren en in de laatste, en dus huidige, versie kan er zelfs worden samengewerkt met andere steden.

Een review van de PC-versie van Sim City.

Uitstel

Sim City zou eigenlijk al maanden geleden verschijnen op de Mac, maar door de vele problemen die de PC-versie kende is de release ver achteruit gedrukt. Het is waarschijnlijk maar goed ook, aangezien PC-gamers te maken hadden met vele problemen waaronder overbelaste servers (het spel moet online worden gespeeld) en bewoners die zich niet gedragen zoals verwacht. Inmiddels zijn vele problemen opgeholpen en zullen Mac-spelers dus waarschijnlijk vanaf de lancering kunnen genieten van een goede game-ervaring.

Laat wat van je horen

*