Is Apple juist degene die kopieert?

‘Ja’, zegt Samsung. De rechtszaak tussen Samsung en Apple wordt steeds smeuïger en wellicht dat Apple steeds meer hoopt hier niet aan begonnen te zijn.

Adam Bogue, een Mitsubishi-technicus heeft in de rechtszaak beweert dat hij het idee om met twee vingers te zoomen in 2003 al aan Apple gedemonstreerd heeft. Apple zou hiermee dus helemaal geen recht op het patent dat zij heeft aangevraagd voor het zoomen met twee vingers.

Iedereen kan zo een beschuldiging roepen en proberen geld los te peuteren van Apple zal men denken, maar om het bewijs kracht bij te zetten heeft het advocatenteam van Samsung het originele ontwerp de rechtszaal binnen gehaald en dit ter plekke gedemonstreerd. Dit ontwerp dat Diamond Touch genoemd wordt, bestaat uit een grote tafel waar een plat scherm op ligt. Hierop zijn multitouch bewerkingen mogelijk, precies hetzelfde als dat wat Apple heeft geïntroduceerd met de iPhone.

Ondanks dat het steeds smeuïger wordt zal de rechtszaak nu spoedig eindigen. Dit omdat een van de belangrijkste aanklachten het illegaal gebruik van het patent op de zoomtechnologie betreft. Samsung geeft eerlijk toe deze technologie te gebruiken, maar aangezien Apple haar patent kwijt is, is het hiermee afgedaan.

 

Laat wat van je horen

*